Turområder

I følge Rammeplanen for barnehagen skal det legges til rette for at barna får et mangfold av naturopplevelser, slik at de blir glade i og får erfaring med naturen, som igjen kan fremme evnen til å orientere seg og oppholde seg i i naturen til ulike årstider (2017: 52). I barnehagen vår legges det vekt på å bruke mye tid på ulike friluftsaktiviteter. Barnehagen eier 50 mål og ligger like i nærheten av 2 strender. På vei ned til stranda følger vi en sti som utfordrer barna til å bevege seg i ulendt terreng. I nærheten av barnehagen ligger det også en skog. Like ved barnehagen ligger grillgytta. Grilhytta blir flittig brukt alle årstider. Rundt hytta er det et ulendt landskap som innbyr til klatring på små fjell, rulling ned bakker og leking mellom trærne. I grillhytta søker vi ly på regnfylle og ekstra varme dager. Om vinteren fyrer vi opp bålet, lager pinnebrød eller spiser medbrakt mat!

 Bildet ovenfor er tatt på vei ned til stranda. Ved trærne kan en skimte litt av grillhytta. 

Skogen er en egen lekeplass, som åpner opp for mange impulser. Under steiner ligger insekter, vi samler pinner og kongler. Det er også spennende å ha samling under åpen himmel. 

 Barnehagen har også en egen barnehagebuss. Bussen er utstyrt med fempunktbilseter og bilstolseter, og barna blir sikret etter tyngde og lengde. Bussen har plass til opptil 7 barn. 

Hver måned drar bukkane med bussen til Ferkingstad skule. Her besøker vi skolegården og boltrer oss inne i gymsalen.